El regidor del govern Collbató Josep Estradé (GIC) ha carregat de manera contundent contra «els Socialistes de Collbató, que, dia si i dia també, estan caient en la forma més barroera de fer política municipal». La gota que ha fet vessar el got han estat unes acusacions sobre suposades irregularitats en un concurs públic de contractació de treballadors per a l'Ajuntament. «Ara, poc després de boicotejar inversions altament necessàries per al poble -diu Estradé-, escriuen a la revista municipal que condicionaran el seu suport als pressupostos al fet que canviem la nostra manera de fer» i «ens acusen» -continua-, «sense cap tipus de vergonya, de contractar amics a dit, greu acusació a l'equip de govern i gravíssima acusació a l'honor de les persones contractades i dels membres del tribunal, dels qui posen en dubte la seva imparcialitat».

Estradé, en el seu escrit que va donar a conèixer diumenge al vespre, també retreu als socialistes que s'hagin apuntat a la línia del regidor que va ser expulsat del govern i del seu grup, Jordi Serra.

Estradé fa referència en la seva crítica als socialistes a les acusacions que es fan al govern per haver contractat, suposadament, «a dit» un treballador municipal. Aquesta persona, formava part de la llista electoral. I Estradé explica que «el 2016, igual que anys anteriors, l'Ajuntament va convocar un procés selectiu dins del Programa de Plans d'Ocupació, per a personal destinat al departament de promoció econòmica, per poder desenvolupar un projecte relatiu a les empreses de Collbató». La selecció es va fer a través d'una entrevista i d'una valoració dels mèrits, seguint les bases que havia fixat la Diputació de Barcelona.

En aquest document per al concurs s'estableixen els criteris per poder tenir en compte «les situacions personals adverses i de risc d'exclusió social i laboral, ja sigui per edat, o per altres causes». Estradé també ha especificat que el tribunal estava format per 3 persones, cap d'elles polítiques: un tècnic especialista en Serveis Socials, que valorava la situació de risc; un tècnic especialista en Promoció Econòmica, que valorava els coneixements en la matèria; i un tècnic especialista en Recursos Humans, que simplement coordinava el procediment i no puntuava els aspirants.

Al concurs s'hi van presentar 12 prsones i el resultat dels primers 5 llocs va donar una gran diferència entre un candidat i la resta. La persona contractada va ser la que havia guanyat el concurs, que va treballar els sis mesos previstos i després encara va tenir un període de pròrroga.

La debilitat de tenir un govern en minoria condiciona la gestió econòmica de l'Ajuntament, ja que el govern format per ERC i GIC necessita suports externs per poder aprovar els pressupostos. Estradé manté que l'actuació del govern, però, ha estat correcta, «no fem trampa ni tampoc som dels que ens deixem guiar per actuacions estranyes o interessades». Estradé aprofita la seva crítica per afirmar que si la persona que va tenir la feina torna a guanyar un concurs, la tornaran a contractar.