El concert del grup Txarango es presenta com el principal atractiu de la Festa Major de Calaf, que se celebra els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre. La programació segueix patrons d'altres anys, però amb la incorporació de diferents novetats, i a més de diverses activitats de continuïtat, cal destacar algunes de les innovacions d'enguany.

El primer dia de festa major, després del pregó inaugural, el grup de folklore de les Terres de l'Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries serà l'encarregat d'engegar la nit i animar tant a petits com a grans. Com l'any passat, el karaoke s'oferirà amb música en directe, a càrrec del grup Karaokes Band. Per acabar, DJ Àlex tancarà la nit de divendres.

Alguns dels grans atractius d'enguany es presentaran la nit de dissabte. A partir de les 23.30 hores, la plaça dels Arbres s'omplirà amb l'actuació del cantant català Ramon Mirabet. A continuació, com a part de la gira de presentació del seu nou disc El cor de la Terra, actuarà el reconegut grup de fusió musical Txarango. Els concerts seran gratuïts per a tothom. Seguidament, DJ Sendo clourà la nit.

Diumenge al matí, la plaça Barcelona 92 s'omplirà de petits i grans amb la Plaça dels Jocs. A la vegada, la plaça Gran serà l'escenari de la dansa tradicional calafina, la metradansa, juntament amb altres danses populars. Arribant al vespre, es farà l'inici de la tercera Engardelada de Calaf, i posteriorment tindrà lloc l'actuació de l'Orquestra Mitjanit.

L'última nit estarà en mans de La Principal de la Bisbal, que oferirà concert i ball per a tots els participants. Per donar per acabada la festa major, a les 22.00 hores, hi haurà un piroespectacle de final de festa a la plaça Gran.

Calaf també manté l'espai de barraques, que porten entitats del poble, i que l'any passat va tenir una molt bona acollida.

També hi haurà diferents espectacles dirigits als més petits. El dissabte 2 a la tarda, la plaça Ravalet acollirà l'espectacle d'animació amb Minute, del clown JAM. En acabat, el grup d'animació musical infantil Mainasons actuarà a la plaça dels Arbres.

La vida de Pi serà l'aposta cultural infantil de diumenge al matí, al Casal de Calaf.

Per als amants dels videojocs, el dilluns a les 10.00 hores, la sala d'actes municipal serà l'espai on tindrà lloc el campionat FIFA 2017 per a PS4.

A més a més, els dos primers dies de festa major coincideixen amb l'Agro Alta Segarra.