La Federació del Seguici Històric i Tradicional d'Igualada (FESTHI) ha negat la participació en els seus actes dels membres del govern. L'acte celebrat ahir a mitjanit no havia de tenir la presència ni de l'alcalde ni de cap regidor de govern, ja que les entitats, expressament, no els hi van convidar. En l'edició anterior, Marc Castells, batlle de la ciutat, i Pere Camps, regidor de Cultura, van rebre la cercavila nocturna des de l'Ateneu Igualadí.

Aquesta imatge (que es pot veure a la fotografia) no es va repetir ahir a la nit. Els motius pels quals la junta de la FESTHI va revocar el convit als membres del govern municipal, «de moment, no es faran públics», com han indicat membres de la junta a la premsa. Aquest fet, provocat per les desavinences entre les entitats i el govern, ha estat motiu de polèmica i ha creat malestar.

L'entitat manté una lluita amb el govern perquè voldria que triés com a festa local el dia 24 d'agost, Sant Bartomeu, però l'Ajuntament s'estima més mantenir la festivitat del dilluns posterior al diumenge de festa major.