La Diada Nacional de Catalunya a Martorell es caracteritzarà aquest 2017 pels números rodons dels seus principals esdeveniments. L'enlairament de la senyera a la muntanya de les Torretes compleix 40 edicions, i la sortida de motos de l'Associació de Motos Antigues i Clàssiques (AMCAM) en fa 25. L'Ajuntament farà la tradicional ofrena. El programa conjunt ofereix actes des del dia 8 de setembre fins al mateix 11.

L'Ajuntament de Martorell ha programat els actes en col·laboració amb la Secció Sardanista, l'AMCAM, la Creu Roja, la Coral Ars Nova, l'associació de veïns Font de la Mina i el Centre Cultural i Recreatiu El Progrés. S'iniciarà el divendres 8 de setembre amb el teatre de la companyia Veïns (a les 10 de la nit) que arrenca les festes del barri Font de la Mina. En acabar, es repartirà coca i cava entre els assistents.

Les activitats a la Mina continuaran dissabte a la tarda amb la xocolatada (a le 6 de la tarda), el bingo (a les 8 del vespre), el sopar de germanor (a les 10 de la nit) i ball (a 2/4 de 12). Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell, comenta que la festa d'aquest barri «és una de les de que tenen més seguiment i acceptació».

A l'auditori Joan Cererols (a les 7 de la tarda) se celebrarà un concert del Cor Montserrat, i a 2/4 de 9 s'inaugurarà l'exposició «Martorell sobre rodes», a l'Enrajolada, coincidint amb els 25 anys de l'entitat. A El Progrés, des de 2/4 d'11 de la nit hi haurà ball, amb David Swing.

Diumenge, la festa a la Mina tindrà com a protagonistes la trobada de plaques de cava (a partir de les 10 del matí) i el concert-vermut que es farà a la 1 del migdia. A les 7 de la tarda, els abonats a El Progrés gaudiran amb l'habitual sessió dominical de ball, i tot seguit s'engegarà l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament. A partir de les 9 de la nit, el fossar de Sant Bartomeu serà escenari de l'ofrena floral, les salves i els cants d'honor.

La Diada

A partir de les 8 del matí del dilluns Onze de Setembre, tothom qui vulgui participar en la pujada de la senyera a la muntanya de les Torretes es trobarà a la plaça de la Vila. Enguany, l'acte arriba a la seva 25a edició, organitzat per la Secció Sardanista.

De tornada cap a la població, cap a les 10 del matí, els assistents podran gaudir d'un esmorzar popular a la plaça de la Vila (els tiquets es poden comprar a Merceria Elisa, Cal Xic i Llibreria Miró). Una hora més tard, a les 11, la Cobla Vila d'Olesa oferirà una ballada de sardanes.