Diverses empreses han estat convidades a presentar pressupost per a les obres necessàries per condicionar el recorregut del Parc Prehistòric des de l'inici a l'Abric Romaní fins als jardins de Mn. Pere Ribot, coneguts popularment pel Tall de Meló, passant pel barret del Capelló.

Tal com informa Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció Local, «les accions inclouen l'enderroc i substitució dels trams d'escala malmesos, així com l'estabilització i compactació del terreny. A més, caldrà també revisar i desmuntar i substituir diversos trams de baranes en mal estat».

Com que l'activitat estrictament arqueològica no s'atura, des de l'Ajuntament s'intenta que les actuacions de millora i condicionament d'espais no interfereixin l'excavació. «Vam desviar el tram de reguera que provocava problemes d'humitats al juliol i ara els nostres tècnics atenen les empreses interessades amb la condició expressa que han de fer-nos arribar les seves propostes i pressupost abans del 4 de setembre. La idea és no perdre temps i continuar treballant-hi el mateix setembre i tenir l'itinerari en condicions de ser caminat ja aquest 2017».

L'Abric Romaní és un jaciment arqueològic localitzat als cingles del Capelló, en un massís de travertí que travessa la serralada Prelitoral Catalana, sobre el qual s'assenta el nucli de Capellades. El lloc arqueològic se situa cronològicament en el paleolític mitjà i comprèn una forquilla cronològica que abraça des dels 70.000 anys al llit geològic del jaciment.