Calaf ha tancat els actes més rellevants de la festa major amb el gran regust de boca que va deixar una massiva assistència al concert de Txarango. La xifra d'assistència s'ha d'apropar a les 10.000 persones (vegeu més informació a les pàgines de Cultures).

La festa major ha tingut com a preludi l'Agro Alta Segarra. Es va obrir al matí i va tancar la primera jornada al vespre amb el sopar popular i l'actuació de'Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. La fira va seguir dissabte, en què també van tenir lloc activitats culturals com la cercavila de gegants, amb la presentació del nou gegantó Laureà Figuerola, espectacles infantils, altres d'esportius com el Torneig de Botifarra o el partit de futbol sala amistós EFSAS A-FS Navàs i el tradicional teatre de dissabte amb textos de narradors de la Catalunya Central.

La plaça Barcelona 92 es va convertir ahir al matí en la plaça dels jocs amb cotxes caminadors, jocs gegants, espais d'experimentació, joguines educatives i una zona d'escalada, entre d'altres. Els més petits van gaudir del bon temps tot demostrant les seves habilitats en els jocs. La metradansa, una dansa religiosa i solemne, de moviments senzills, que vol expressar el sentiment de col·lectivitat, d'arrelament a la terra i de sentit de poble i que s'ha recuperat recentment a Calaf, va ser la protagonista a la plaça Gran de la ballada de danses populars. Els balls van seguir durant la tarda amb una sessió de country, sardanes i el ball amb el grup La Montecarlo. A la nit, va tenir lloc la tercera Engardalada de Calaf, un recorregut en grup per diferents bars i restaurants.

La festa major acabarà avui després del concert i ball amb La Principal de la Bisbal i el piroespectacle final.