L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha decretat un dia de dol i va suspendre durant tot el dia d'ahir i fins avui al matí la festa major per la mort sobtada d'una veïna de la població de 19 anys. La víctima, Marina Rosillo García, va desplomar-se a terra ahir a la matinada mentre feia de col·laboradora a l'Embarraca't, la zona de concerts i bars a l'aire lliure que es munta per la festa major.

Segons les primeres informacions, Rosillo estava ajudant a la barraca de Budokan Vilanova -escola d'arts marcials- quan va caure inconscient. Malgrat que els seus companys van intentar reanimar-la fins a l'arribada del SEM, no es va poder fer res per salvar-li la vida. Segons fonts del consistori, a l'hora de tancar aquesta edició es desconeixien els motius que havien provocat aquest fatídic desenllaç -a l'espera dels resultats de l'autòpsia- però des de l'entitat Budokan Vilanova van assegurar que la jove «va estar bé tota la nit».

Marina Rosillo estava vinculada al Budokan, on s'entrenava i competia des dels 5 anys, tot i que ara no era practicant activa. La jove també estava lligada a altres entitats de la comarca de l'Anoia com el CH Vilanova i el futbol sala d'Òdena, però el seu caràcter obert i alegre ha fet que moltes altres persones i entitats de la població hagin viscut la seva pèrdua de manera molt directa.

Els mateixos companys del Budokan i de les barraques van mostrar-se desolats. L'Ajuntament de Vilanova del Camí va expressar, a través d'un un comunicat fet públic ahir després de conèixer-se la notícia, el seu condol a la família i va decidir anul·lar totes les activitats culturals i esportives previstes al llarg d'ahir, diumenge, i fins avui dilluns a les 10 hores.

Com a mostra de dol, des de primera hora del matí, les banderes de l'Ajuntament onejaven a mig pal en senyal de dol.