Les persones que vulguin descobrir en què consisteix concretament la dieta vegana -una opció que, voluntàriament, no incorpora cap tipus de producte d'origen animal- tindran l'oportunitat, avui a Igualada, de descobrir-ho en la primera fira que celebra la ciutat sobre aquest temàtica.

L'Associació Nou Centre d'Igualada, amb la col·laboració del departament municipal de Comerç, la Diputació de Barcelona, Fira d'Igualada i el Restaurant Cor Verd, promou i organitza la primera edició del Festival Naturveg, amb la intenció que es converteixi en un referent arreu del territori.

El certamen tindrà lloc avui a l'avinguda dels Països Catalans, a partir de les 6 de la tarda. S'hi donaran cita més d'una vintena d'establiments i entitats que oferiran els seus productes i serveis a un públic que es preveu divers i familiar.

El tret de sortida de la fira serà un berenar amb tast de productes vegans i pa amb xocolata per a la mainada. Es podrà visitar també una exposició de pintures d'Assumpta Saumell, Pilar Carballo, Francesc Camps i Núria Riba. A l'estand de la papereria l'Avet l'escriptora Natasha Peterson signarà el llibre infantil Las aventuras de los Minifop's, i a l'estand de Dekimba s'hi explicarà el conte infantil Què senten els animals?

A dos quarts de 7 de la tarda, Dekimba iniciarà les activitats per a la mainada «Bagul de jocs» i «Un jardí per a les abelles», a l'esplanada del festival. La nutricionista Sandra Galvé també oferirà una mostra de cuina vegana en directe a l'escenari del festival i, a partir de les 20.30h, Diego López, coordinador del voluntariat del santuari Hogar Animal Sanctuary, farà una xerrada sobre la seva tasca de recuperació d'animals i la funció social que representa, a l'escenari de la celebració. A la mateixa hora, músics itinerants animaran l'àrea del festival.

A partir d'un quart d'11 de la nit, la jove cantant igualadina Marina Freixas oferirà un concert de versions a l'escenari de la festa, i una hora més tard, Sugestion Acoustic tancarà la jornada amb jazz, bossa nova i pop acústic.

L'objectiu del festival és la promoció d'aquesta cultura creixent, que aposta des de fa molts anys per l'absolut respecte als animals i és contrària al seu ús i explotació per alimentació directa o derivada, en productes cosmètics, tèxtils o de parament divers, en espectacles d'oci o en tests de laboratori. El festival pretén atansar al públic general aquesta filosofia de vida i trencar tòpics i mites al voltant de la cultura vegana.