L'empresa Thunder Power, especialitzada en el sector dels vehicles elèctrics, està mantenint diverses reunions amb el Govern i ajuntaments per construir el seu centre de recerca i desenvolupament (R+D) a Catalunya i instal·lar-hi també una planta de producció. L'anunci es va fer al març passat durant un viatge a Hong Kong del llavors conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat l'ACN, el Govern i els ajuntaments d'Igualada i Castellolí es van reunir aquest dimarts al Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt amb representants de la multinacional asiàtica per fer possible que aquesta inversió -valorada en 80 MEUR- arribi a Catalunya.

La inversió de l'empresa es preveu en dues fases: d'una banda, la construcció d'un centre d'R+D valorat en 80 MEUR i que crearia uns 200 llocs de treball, i, de l'altra, la construcció d'una planta de producció de vehicles elèctrics amb una inversió de 200 MEUR i que suposaria la creació d'un miler de llocs de treball