Les obres per a la reforma i ampliació de la residència de gent gran d'Igualada ja s'han iniciat. De moment en una primera fase, amb una inversió de 500.000 euros, en la qual es preveu construir una nova sala d'actes polivalent. Aquestes obres es van iniciar el mes d'agost passat i és previst que finalitzin al final de desembre. La segona fase, amb un pressupost de 3 milions d'euros, consisteix en la reforma i ampliació de la planta lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria i la creació d'un nou edifici d'oficines que permetrà alliberar espais a la planta groga, que es destinaran a les persones ateses al centre i als seus familiars. El centre està gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada.

Per finançar aquest projecte es disposa d'un ajut proper al milió d'euros de la Diputació de Barcelona i d'un ajut de similar import de la Fundació Bancària La Caixa, complementats amb préstecs a llarg termini.

L'alcalde d'Igualada i vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i la subdirectora general de la Fundació Bancària La Caixa, Esther Planas, han presentat el projecte aquesta setmana. Marc Castells assegura que «els igualadins hem de sentir-nos orgullosos del gran recurs assistencial i de suport que suposa la residència Pare Vilaseca i que, amb la reforma i ampliació, podrà complir plenament la seva missió d'assegurar la qualitat de vida de la nostra gent gran».

Per la seva banda, Esther Planas ha manifestat la satisfacció pels ajuts que la Fundació Bancària La Caixa pot aportar a una residència i centre de dia que realitza una tasca social tan important per al col·lectiu de les persones grans i amb dependència d'Igualada i comarca.

La nova sala d'actes polivalent, de 243 m2 i amb capacitat per a 192 persones, se situarà a la part posterior del jardí central que hi ha entre els dos edificis, el primer construït l'any 1987 i el nou edifici d'ampliació, construït i en funcionament des de l'any 2005.

La nova sala permetrà disposar de molt més espai que la sala d'actes actual, de 100 m2, que és massa petita per acollir les activitats actuals, que inclouen concerts, tallers, sessions de cinema o poesia, recepcions, xerrades, celebracions litúrgiques i sessions formatives.

També es millorarà l'accessibilitat. El projecte preveu la instal·lació d'una paret mòbil que permetrà dividir la nova sala en dos espais perquè pugui acollir activitats de forma simultània.