El socialista Enric Carbonell va prendre possessió del càrrec d'alcalde de Sant Esteve de Sesrovires en substitució de Carmen Rallo, d'ERC, segons el pacte de govern signat al febrer del 2016.

Carbonell, qui ha tingut els vots a favor dels grups municipals del PSC, ERC i Entesa, i l'abstenció del PDeCat, ha agraït «la convicció i determinació» de Rallo durant els dos anys en què ha exercit com a alcaldessa.

També ha denunciat la «innecessària violència» que va patir el municipi l'1 d'octubre passat i ha destacat que Sant Esteve Sesrovires va respondre amb «la més potent de les seves armes: el crit unànime de que som gent de pau».

El nou alcalde ha dit que el PSC «està amb la gent, com sempre ha estat, en uns moments en què és necessari tenir consideració i respecte a qualsevol opinió, ja que sinó estaríem desemparant a molta gent que necessita que la seva veu també sigui escoltada».

Ha considerat que seria «injust que l'estabilitat depengui de la falta d'intel·ligència emocional d'alguns representants polítics» i ha indicat que, si fos d'aquesta manera, «trencar pactes i forçar canvis es convertiria en pura estratègia al marge dels interessos de la gent».

Per a Carbonell, Sant Esteve Sesrovires mostra amb aquesta investidura un «exercici de convivència» i ha instat a què es vegi aquest municipi com un «exemple de convivència a Catalunya entre els partidaris de la independència o de pactes federals, en el qual podem conviure i treballar pel bé de tots».