La Fira Internacional Maqpaper, que se celebrarà els dies 7 i 8 de març de 2018 a Igualada, estrenarà un nou espai en la seva desena edició per proporcionar unes millors condicions d'exposició als subministradors de la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat. Aquesta fira bianual se celebrarà al recinte modernista de l'Escorxador, un espai que ja acull altres fires de la ciutat. Com ja és habitual, Maqpaper coincidirà en el temps i l'espai amb la Fira Energètica (una fira-congrés de l'eficiència i l'estalvi energètic). Fira d'Igualada, organitzadora de les dues fires, aposta per la connexió dels dos sectors tenint en compte que "el cost energètic té una importància notable per a la indústria paperera".

Una altra de les novetats destacades d'aquesta edició seran una sèrie de conferències organitzades conjuntament amb Foment del Treball i la Unió Empresarial de l'Anoia sobre economia circular al voltant de la indústria paperera.

Maqpaper és una fira bianual de caràcter internacional del sector paperer, que des de l'any 1999 se celebra a Igualada organitzada per Fira d'Igualada i amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i el suport tècnic de l'Associació Espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l'Associació Clúster del Paper del País Basc i les empreses Ferpal i Porteca Paper. Maqpaper és l'única fira del sector del paper de l'Estat espanyol i està previst que hi assisteixen més de 200 marques de la indústria paperera.