Capellades posa en marxa el procés participatiu «Aixeca't». L'àrea de Joventut vol que els joves del municipi tinguin una oportunitat per participar activament en aquesta regidoria.

Aquesta proposta pretén trobar una estratègia que aconsegueixi que tant les expectatives dels referents de l'administració local com les de les persones joves trobin un encaix. S'establirà un nou canal de participació que facilitarà que es tingui en compte la veu dels joves en allò que els afecta directament.

La data de la jornada encara no s'ha donat a conèixer, però el programa contempla la voluntat d'implicar els joves en la confecció dels calendaris d'activitat municipal, en l'aprenentatge de l'autogestió de les activitats i en els moviments socioculturals del municipi. Els joves hauran de proposar les activitat que més els agradin i les que trobin a faltar, dels àmbits socioculturals, festes i esdeveniments, esports o oci, educació i salut a Capellades. L'Espai Jove de Capellades informa els joves sobre aquests procés.