Els pares de Clàudia Zorrilla, una nena d'onze anys de Cabrera d'Anoia, que va morir el 2015 mentre se li practicava una petita intervenció quirúrgica en una clínica privada de Barcelona, han elevat el cas a l'Audiència Provincial de Barcelona després que el jutjat d'instrucció 15 hagi desestimat el recurs de reforma.

La família de la menor va presentar una denúncia contra l'equip mèdic de la clínica en considerar que hi havia hagut negligència en el procediment que van seguir. La petita va morir el 6 de febrer del 2015 per una aturada cardíaca després de subministrar-li anestèsia general. A Clàudia Zorrilla li havien de fer una petita intervenció quirúrgica per retirar-li uns guixos que li havien col·locat uns mesos abans arran d'una operació d'allargament de tíbies i els metges volien aprofitar-ho per practicar-li una tenotomia -una tècnica quirúrgica que consisteix a tallar els tendons per millorar el desequilibri muscular.

El jutjat número 15 de Barcelona va arxivar el cas el mes de juny passat després de prendre declaració als tres professionals de la Clínica Quirón-Dexeus que estaven investigats. El jutge va considerar en aquell moment que no hi havia prou proves per obrir judici. Davant d'aquesta decisió, la família va presentar un recurs de reforma i ara el jutjat l'ha tornat a desestimar. La família ja ha anunciat que presentarà un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Barcelona. En la interlocutòria, el jutge acorda el sobreseïment de la causa perquè «no hi ha indicis suficients de la comissió dels fets» pels quals s'investiga els metges. I atribueix la mort a «una reacció adversa als fàrmacs, una reacció imprevisible i no esperable».