Igualada explicada pels seus protagonistes. Un adober de la ciutat, Mique Vila, bon coneixedor de la història del barri del Rec, serà el guia d'una ruta pels carrer i les seves fàbriques. És una nova iniciativa en què es podrà participar aquest proper dissabte, 4 de novembre.

L'activitat l'organitza el Museu de la Pell d'Igualada i s'inclou en els actes de la segona Setmana del Turisme Industrial, promoguda del 4 al 12 de novembre per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya. A la capital de l'Anoia, hi col·labora el Gremi de Blanquers d'Igualada i diferents restaurants locals i del Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN.

La ruta d'aquest dissabte comença a 2/4 de 12, a Cal Granotes, una adoberia que data del segle XVIII, i és un dels edificis més antics i característics que testimonien l'activitat adobera d'abans de la Revolució Industrial. Es considera que aquesta fàbrica, situada a peu del rec d'aigua que els era imprescindible, va configurar els inicis d'aquest barri industrial.

«De la importància del barri i de la seva activitat adobera se'n parlarà al llarg del recorregut», segons els impulsors de l'activitat, seguint el canal del Rec fins a arribar a l'Adoberia Bella, edifici que després d'una acurada rehabilitació avui és la seu de l'Igualada Leather Cluster Barcelona i punt de referència del projecte Igualada, capital europea de la pell de qualitat. Aquí es podrà conèixer el tractament de les pells en l'actualitat a partir d'un vídeo, cedit per l'empresa Curtits Vic Alemany, que mostra el procés de l'adob en diferents adoberies. La durada aproximada de tota l'activitat serà de dues hores. No es necessita reserva prèvia, tot i que la capacitat és limitada.

D'altra banda, diumenge, 5 de novembre, el Museu de la Pell afegeix a la visita de cada primer diumenge de mes l'oportunitat de tastar «la truita de murri», un plat basat en l'àpat tradicional dels treballadors de les adoberies. La proposta s'emmarca en una acció que tindrà lloc en diferents punts del país, «La cuina de la nostra memòria», iniciativa de la XATIC dins la Setmana del Turisme Industrial, amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer el patrimoni gastronòmic vinculat a la tradició industrial.

La cita és doble: a 2/4 de 12 es durà a terme l'habitual visita guiada a les exposicions permanents de la instal·lació que es fa el primer diumenge de mes i, en acabar, a tots els assistents se'ls lliurarà un tiquet amb descompte de 2 euros sobre el menú per tastar «la truita de murri» en un dels restaurants que participen en la iniciativa: El Jardí, El Racó del Traginer, Singular i Ramon Cuadras.