La biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui va acollir dissabte passat una activitat de contacontes sobre hàbits saludables per prevenir l'obesitat infantil. Durant els mesos de novembre i desembre la Diputació de Barcelona ha programat un total 10 activitats d'aquesta mena a diferents biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la comarca de l'Anoia, per fomentar una alimentació sana. Es tracta d'una prova pilot que es durà a terme en aquesta comarca, amb la qual Salut Pública de la Diputació de Barcelona treballa des del 2013 en el «Projecte de prevenció de l'obesitat infantil», basat a organitzar activitats lúdiques adreçades a la població de 3 a 8 anys.

L'activitat consisteix en la narració dinamitzada d'un conte sobre alimentació sana i variada i una altra sobre hàbits saludables. Després del conte, en funció de l'edat dels assistents, es complementa la intervenció amb diferents activitats didàctiques pensades perquè els infants puguin consolidar el que han après amb el conte.

En aquesta campanya, la Diputació de Barcelona compta poder fer sessions a Capellades, el 28 de novembre a les 18 h, a la biblioteca El Safareig; a Piera, el 4 de desembre a les 18 h, a la biblioteca; a Igualada, el 14 de desembre a les 11 h, al bibliobús Montserrat; també a la capital de l'Anoia, però a la Biblioteca Central, el 16 de desembre, a les 11.30 del matí; i a Masquefa, el 19 de desembre a les 18 h, a la biblioteca. I al Bruc es farà una sessió d'alimentació sana, pendent de programació.