La Diputació de Barcelona ha reconegut els organismes i institucions que han participat en un programa de promoció de l'ocupació en la indústria, i entre aquests grups hi ha la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d´Òdena (MICOD). El programa Ocupació a la Indústria Local ha comptat amb tretze projectes que ha donat un 81% de cobertura territorial, en els quals han col·laborat 80 ens territorials, havent inserit un 51% de les persones participants.

A la Conca d´Òdena s´han dut a terme, durant el període 2015 - 2017, dos projectes emmarcats en aquest programa, que perseguien el doble objectiu d´afavorir la reinserció laboral de persones en situació de desocupació i de formar treballadors amb les aptituds requerides per la indústria local. El primer, Reintex, va adreçar-se al sector del tèxtil i el segon, Reinmet, al sector del metall. Ambdós van finalitzar amb més d´un 70% d´inserció.

Després del balanç positiu del programa, la Diputació de Barcelona apostarà per continuar promovent la competitivitat de la indústria local durant el període 2018 - 2020, amb una dotació pressupostària de 4 Milions d´euros. En aquesta nova edició agafaran especial importància l´acompanyament de les empreses cap a la indústria 4.0, la necessitat de despertar l´interès per les vocacions industrials entre els joves, l´equilibri de la representació femenina a la indústria i l´augment de la qualitat de l´ocupació.