El passat dimecres 22 de novembre, l'equip de Cardiosos va realitzar un exercici formatiu al Sincrotró Alba. Es va utilitzar una fórmula basada en la simulació a partir de 3 exercicis diferents. En els exercicis hi van participar múltiples treballadors amb l'objectiu final de contribuir a la millora de processos i circuits i prevenir errors evitables. En cada exercici, basat en l'actuació davant d'un conat d'incendi i en cas d'accident d'un treballador, es va comptar amb la confluència dels equips de primers auxilis, primera intervenció i evacuació segons compliment del protocol intern d'emergències.

El simulacre va ser dirigit pel Dr. Marc Bausili, CEO de Cardiosos, comptava també amb la col·laboració per l'anàlisi i el debriefing de Pep Méndez, gerent de l'empresa i bomber, i de Tijana Postic, infermera amb experiència en simulacions. Per garantir una adequada experiència es va comptar amb la intervenció d'un actor, d'un equip de respiració autònom, múltiple material de primers auxilis i immobilització, un aparell de fum i un DEA de formació. Gràcies a eines formatives com aquestes es van poder posar en pràctica diferents protocols i valorar les competències de cada treballador i dels equips en conjunt, en un ambient quasi exacte a la realitat.

El Sincrotró Alba és una infraestructura científica de tercera generació, la més important de la zona del Mediterrani, que a través d'acceleradors d'electrons es constitueix com un gran laboratori per l'anàlisi de l'estructura atòmica i molecular dels materials. Aparador per a la comunicat científica i industrial per a dur a terme projectes de recerca i desenvolupament, es tracta d'una instal·lació complexa i singular pels seus recursos i equipaments i compta amb més de 120 treballadors.

Des d'aquest 2017, Cardiosos és l'empresa responsable de proveir el Sincrotró Alba del servei de cardioprotecció. En aquest sentit es van instal·lar dos desfibril·ladors DEA i es va realitzar una formació de reciclatge del personal en Suport Vital Bàsic i en l'ús del desfibril·lador. En el marc d'aquesta relació es preveu que Cardiosos realitzi altres cursos que complementin la formació dels treballadors.