Tal com va avançar ahir Regió 7, un comboi d'igualadins i anoiencs s'han desplaçat a Brussel·les per tal d'assistir a la multitudinària manifestació independentista. Les opcions per viatjar de la Catalunya Central a la capital d'Europa han estat diverses. En destaquen els quatre busos que l'ANC Anoia ha coordinat amb una agència de viatges igualadina, i que a part d'assistir a la manifestació convidaven als viatgers a descobrir la ciutat allargant l'estada per fer turisme. També han estat molts els anoiencs que s'han desplaçat amb cotxe particular, autocaravana o motocicleta a Brussel·les.

«Ha estat un viatge ple de germanor», explica Marc Grané, un jove igualadí que juntament amb tres amics han decidit aprofitar les festivitats per conduir fins a la capital d'Europa. Ells han estat dels que van preferir el vehicle privat; i després de «17 hores ben bones» de trajecte es van plantar ahir dimecres a Brussel·les. Grané comenta «Les carreteres anaven plenes de cotxes catalans, era al·lucinant. A cada àrea de servei on paràvem veiem gent amb el llaç groc i estelades». També afegeix que a l'autovia se saludaven amb altres viatgers que, com ells, han arribat a Bèlgica en cotxe. El trajecte en alguns moments es va fer feixuc, «vam enganxar un accident, un cotxe cremant» explica l'igualadí; «molta gent amb qui hem parlat també es va trobar en aquesta retenció». També comenta que el pas per París va resultar ser una odissea a causa del col·lapse viari.

Els quatre igualadins han fet nit en un hostal proper a la capital belga i avui al matí s'han desplaçat en transport públic al punt de partida de la manifestació. «Semblava Barcelona, els carrers eren plens a vessar. «També ens hem trobat gent de l'Anoia que ha vingut en autobús» apunta Grané, i afegeix que han viscut la manifestació d'una manera festiva i alegre malgrat el fred: «Per sort, anàvem al costat d'un grup de percussió que ens ha ajudat a escalfar el cos». Els quatre amics aprofitaran la seva estada a Brussel·les per passar-hi un dia més, i així poder explorar al seu ritme la capital flamenca.

A part del cotxe, l'oferta de venir en autobús per part de l'ANC anoienca ha desplaçat més de 160 persones. Gemma Riba, una anoienca de l'Assamblea que ha participat d'aquesta iniciativa explica que «el temps no ha acompanyat gens a la manifestació», i que el fred i la pluja han estat presents les més de tres hores que ha durat el recorregut. «Havíem citat a la gent de l'Anoia una hora abans que la convocatòria oficial per tal d'anar junts, en bloc» explica Riba, «però ha estat impossible de la gent que ja hi havia a aquella hora al punt de reunió». Tot i això l'anoienca apunta que la manifestació ha estat un èxit, «Semblava un 11 de setembre, però a Brussel·les, és d'admirar la paciència que ha tingut la gent, ja que les condicions climàtiques eren completament adverses».

Gemma Riba explica que els igualadins, un cop acabada la manifestació, aniran en bus a un hotel a mig camí de França -a 180 km de Brussel·les- per fer-hi nit, i que demà al matí reprendran el viatge de tornada de 15 hores fins a la capital de l'Anoia.