El centre de dia per a persones grans l'Estada, situat al carrer d'Òdena d'Igualada, tancarà portes properament per la jubilació dels seus propietaris, Ricard Còdol i Montserrat Montagut, però un acord amb el Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) permetrà que les persones que actualment són ateses a l'Estada tinguin la possibilitat de continuar rebent servei en els dos centres de dia que el CSSI té a Igualada, el centre de dia Pare Vilaseca i el centre de dia Montserrat. Aquests dos centres incrementaran el nombre de places i la seva dotació de personal i d'instal·lacions per prestar el servei, segons han explicat fonts del Consorci a aquest diari.

Aquest canvi es farà de forma gradual i en tot cas es preveu finalitzar abans del 15 de febrer del 2018, sempre segons el mateix CSSI. També s'ha previst subrogar els contractes d'onze dels tretze treballadors de l'Estada i assumir usuaris del servei d'atenció domiciliària que prestava l'Estada.

El centre de dia l'Estada té 30 places de centre de dia, 12 de les quals són places públiques amb contracte amb la Generalitat de Catalunya. Les 12 places públiques es transferiran als dos centres de dia del CSSI situats a Igualada. El centre de dia Montserrat actualment disposa de 49 places en total, 40 d'elles públiques i 9 de privades, i es preveu que passi a tenir 60 places en total, 47 de públiques i 13 de privades. El centre de dia Pare Vilaseca actualment disposa de 30 places, 25 d'elles públiques i 5 de privades, i es preveu que passi a tenir 40 places, 30 d'elles públiques i 10 de privades. El CSSI està actualment preparant els dos centres per poder donar servei als nous usuaris que s'hi incorporaran.

Amb aquest acord s'aconsegueixen tres objectius. D'una banda, es permet donar continuïtat als contractes de treball de la majoria de treballadors de l'Estada, que es podran incorporar en els diversos centres del CSSI. En segon lloc, es dóna una solució de continuïtat de servei a les persones ateses a l'Estada, que podran rebre servei en els dos centres del CSSI, el centre de dia Pare Vilaseca, que inicià la seva activitat el 1993 i que el 2005 es traslladà al nou edifici ampliat, i el centre de dia Montserrat, inaugurat el mes de gener del 2016. I, en tercer lloc, s'aconsegueix que la ciutat d'Igualada no perdi les 12 places públiques de centre de dia que fins ara tenia l'Estada.

L'Estada ha fet arribar un missatge a les famílies de les persones grans ateses per agrair-los la confiança que han dipositat en el centre, i va assegurar que sempre s'ha procurat donar un servei de qualitat adaptat a les necessitats individuals de cada persona i que a partir d'ara podran continuar rebent en els centres de dia del CSSI.

Els centres de dia del CSSI són un servei d'acolliment i suport diürn a persones grans amb diferents nivells de dependència, que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària. Ajuden a recuperar i mantenir la seva autonomia personal i social, complementant l'atenció pròpia de l'entorn familiar. Constitueixen una alternativa a l'internament residencial de la persona gran i poden ser un servei de caràcter temporal o permanent. L'objectiu és mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents. Disposen d'un equip humà i professional pluridisciplinari format per un director, un responsable higienicosanitari i personal d'atenció directa per oferir atenció geriàtrica, atenció social, infermeria, fisioteràpia, supervisió dietètica, psicòleg, animador sociocultural, terapeuta ocupacional i podòleg.

Places a la Pare Vilaseca

El CSSI també treballa les obres de la nova sala d'activitats de la residència, que obrirà les portes aquest mes de desembre.