Olesa vol elaborar un pla de salut local. Ahir, Ajuntament i resposables de la societat civil es van reunir a l'Auditori de la Casa de Cultura per debatre els eixos bàsics. L'objectiu és fer un poble més saludable, i ahir durant tot el matí es van fer ponències per aprofundir en aquesta línia. La regidora responsable de salut, Montserrat Vergara, va remarcar que l'objectiu de l'Ajuntament és «fer de la salut a Olesa un treball transversal des de tots els departaments del consistori». Per la seva banda, el portaveu del govern municipal del Bloc Olesà, Jordi Martínez, va posar en valor la feina de la regidora Montserrat Vergara a l'hora d'aconseguir que la visió de la salut pública sigui una cosa general del consistori i elaborar aquest Pla de Salut Local.

La diputada de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, va explicar que el paper de l'administració que representa és impulsar la planificació en matèria de salut als municipis, sobretot a l'hora de fer una diagnosi. Per a Martínez, aquestes dades després hauran de servir per disse-nyar accions per incidir en les condicions de vida, de treball i una distribució igual de recursos per fomentar pobles saludables.

Precisament, a la segona part de la jornada es va presentar aquesta diagnosi amb indicadors de salut, així com una enquesta sobre hàbits de salut feta a l'alumnat de quart d'ESO del municipi.

El director del CAP Olesa, Carles Martí, ha volgut destacar que d'ençà la seva arribada al municipi, ara fa tres anys, el departament i CatSalut «han començat a potenciar de nou el concepte de salut comunitària que s'havia abandonat».

La jornada es va tancar amb un seguit de tallers participatius per tal de recollir propostes per fer Olesa més saludable.