El ple de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat disposa d'un nou Pla Local d'Igualtat, un document que ha de permetre avançar en l'àmbit de les polítiques d'equitat entre homes i dones, recollint propostes concretes amb l'objectiu d'afavorir la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. Montserrat Vergara, regidora d'Igualtat, considera que aquest document era necessari i esdevé «un dels principals instruments» per resoldre conflictes. Documents semblants s'han posats en marxa en molts municipis de la demarcació per caminar cap a la igualtat entre sexes.

En aquest sentit, el Pla Local d'Igualtat «hauria de servir per aconseguir estructurar, definir i avaluar les accions i estratègies transversals que durà a terme l'Ajuntament durant els propers quatre anys destinades a aquest àmbit», segons la regidora. Concretament, a través d'aquest document, la regidoria buscarà treballar les accions incorporant el principi d'igualtat de gènere «com un element de caire estructural que modifiqui íntegrament la política i l'administració pública».

Vergara també destaca que es tracta d'un document transversal, que té «la voluntat de treballar de forma transversal entre els diversos departaments de l'Ajuntament». D'aquesta manera, Vergara recalca que, «de mica en mica, la igualtat ha anat entrant en altres projectes liderats per diversos departaments de l'Ajuntament», com ja ha passat en el cas de «promoció econòmica, ensenyament o planejament urbanístic, intentant incorporar-hi sempre la perspectiva de gènere».