El Centre de Recursos per l'Ocupació (CRO) de Calaf ha apostat aquest any per organitzar dues Cases d'Oficis, que van començar el desembre passat. En total, un grup de 16 joves -8 per cada formació- han participat en aquests dos projectes, que tenien per objectiu formar-los en les dues respectives matèries i donar-los un lloc de treball amb un contracte de pràctiques.

La Casa d'Oficis de dinamització sociocultural, en la seva quarta edició, ha format 8 joves de menys de 25 anys que han obtingut el carnet de monitor de lleure. Els participants han fet classes d'arts plàstiques, de primers auxilis i també s'han preparat per al Curs d'Iniciació a Tècnic d'Esports (CIATE).

En canvi, l'aposta pel Rural Social Media era una novetat. Els participants han tingut formació en disseny i creació i gestió de pàgines web, gestió de xarxes socials, màrqueting personal i màrqueting digital, edició de fotografia i vídeo i enregistrament digitalitzats i elaboració de continguts. A la segona part del curs, els vuit joves han realitzat pràctiques a l'Ajuntament de Calaf, l'Escola de Música o l'Oficina de Turisme.