El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha citat a declarar en condició d'investigats 51 persones per desordre públic, concretament pels talls a la N-II durant les manifestacions del 3 d'octubre i el 8 de novembre passat. De moment, estan citades les persones que van ser identificades pels Mossos d'Esquadra, però el procés encara està en un moment molt indiciari i la xifra de 51 investigats podria variar. Els talls a l'autovia es van dur a terme durant les manifestacions de protesta per la repressió de la policia espanyola durant el referèndum de l'1-O i en contra de l'empresonament dels presos polítics. Les declaracions començaran al mes de març.

Els talls a la carretera N-II durant les manifestacions del 3 d'octubre i el 8 de novembre passat han arribat als Jutjats d'Igualada que, de moment, ha citat un total de 51 persones en qualitat d'investigades per un delicte de desordre públic. De moment, la xifra és 51, però es podria ampliar en els pròxims dies, ja que el procés es troba en un moment molt embrionari.

Les persones citades començaran a declarar al mes de març i, tal com ja se'ls adverteix en la citació que estan rebent, hauran d'anar acompanyades d'un advocat per a la seva defensa. La citació també els avisa que el fet de no presentar-se podria ser motiu d'una multa que pot anar dels 30,05 als 150,25 euros.

En un comunicat, el CDR d'Igualada qualifica aquestes citacions "d'atac col·lectiu" i avisa que no deixarà soles les persones que han estat citades a declarar. Per tal de tenir tota la informació, el col·lectiu demana a les persones que rebin citació que enviïn un correu electrònic a l'adreça suportoctubre@protonmail.com indicant les seves dades personals per tal d'articular una resposta col·lectiva i l'assessorament legal necessari.