L'equip de govern de l'Ajuntament d'Igualada va poder aprovar els canvis urbanístics necessaris per poder trasformar l'espai industrial de l'antiga fàbrica de la marca Vives en un espai comercial, on el grup Bon Preu hi podria acabar fent un supermercat Esclat. ERC i la CUP s'havien oposat a la política del govern actual de fer modificacions puntuals del Pla Urbanístic. Consideren que cal afrontar una planificació global del municipi afrontant la redacció d'un nou pla, però el govern actual, que lidera Marc Castells (PDeCAT) no en vol ni sentir parlar d'un nou planejament. Castells s'estima més esperar a que la Generalitat doni noves instruccions en el tema de planejament urbanístic, perquè creuen que en un futur proper no es redactaran Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).

Dimarts, el grup municipal dels Socialistes d´Igualada v també van votar en contra de la la modificació urbanística "a mida" que permetrà l´obertura d´un nou gran supermercat de gairebé 4.000 metres quadrats a l´antiga fàbrica Vives Vidal, segons el seu punt de vista. El PSC lamenta que "es faci un vestit a mida i que la modificació no respongui a una planificació de la ciutat".

El portaveu del grup socialista, Jordi Riba, va explicar ahir que "l´arribada de Bon Preu es tracta d´una implementació comercial sobredimensionada que respon més a una guerra de competència entre les grans cadenes de supermercats que no pas a una necessitat de nous espais comercials d´alimentació que tingui Igualada". Riba ha preguntat al govern quina afectació tindrà això per al petit comerç i ha recordat que és la tercera modificació urbanística a mida que el govern del PDECat fa al servei d´una gran cadena de supermercats, tal i com ja va passar amb Mercadona i Aldi. Socialistes d´Igualada lamenta que actuacions com aquestes "alteren les regles del joc i afavoreixen certs supermercats per sobre d´altres, ja que es permet que puguin instal·lar-se en zones on la planificació urbanística no ho contemplava".

En l´àmbit estrictament urbanístic, el PSC acusa Marc Castells de practicar un "urbanisme Frankestein", "de nyap en nayp i de modificació urbanística en modificació urbanística". Per això Riba afirma que el govern del PDECat "no té un model de ciutat perquè actuacions com aquesta no responen a una planificació clara per Igualada, sinó que són actuacions reactives, no proactives". Socialistes d´Igualada ha reiterat la seva demanda perquè el govern afronti la renovació del POUM: