La secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona ha decidit reobrir el cas per la mort d'una nena d'onze anys de Cabrera d'Anoia durant una intervenció quirúrgica en una clínica privada de Barcelona. D'aquesta manera, la sala ha acordat estimar el recurs d'apel·lació que va interposar la família de la petita contra la resolució del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona que va acordar arxivar el cas i desestimar el recurs de reforma que havia presentat la família. En la interlocutòria, els tres magistrats de la secció tercera han acordat per unanimitat reobrir el cas per determinar «si els medicaments i les dosis subministrades a la menor van ser les correctes», així com també si «la intubació va correcta».

Els pares de Clàudia Zorrilla, una nena d'onze anys de Cabrera d'Anoia que va morir el 2015 mentre se li practicava una petita intervenció quirúrgica en una clínica privada de Barcelona, van elevar el cas a l'Audiència Provincial de Barcelona després que el Jutjat d'Instrucció 15 de Barcelona desestimés el recurs de reforma que havien presentat davant la decisió d'arxivar el cas.

Ara, els magistrats de la secció tercera de l'Audiència de Barcelona han decidit estimar el recurs d'apel·lació i, per tant, «deixar sense efecte el sobreseïment» del cas i «acordar la continuació del procediment amb la pràctica de les diligències».

La família de la menor va presentar una denúncia contra l'equip mèdic de la clínica perquè considera que hi va haver negligències en el procediment que van seguir. La petita va morir el 6 de febrer del 2015 per una aturada cardíaca després de subministrar-li l'anestèsia general. A la Clàudia li havien de fer una petita intervenció quirúrgica per retirar-li uns guixos que li havien col·locat uns mesos abans arran d'una operació d'allargament de tíbies i els metges volien aprofitar-ho per practicar-li una tenotomia -una tècnica quirúrgica que consisteix a tallar els tendons per millorar el desequilibri muscular.

El jutjat número 15 de Barcelona va arxivar el cas de la Clàudia el mes de maig del 2017 després de prendre declaració als tres professionals -dos cirurgians i una anestesiòloga- de la Clínica Quirón Dexeus que estaven sent investigats. El jutge va considerar en aquell moment que no hi havia prou proves per obrir judici. Aleshores, la família de la Clàudia va presentar un recurs de reforma davant de la decisió judicial, que va ser desestimat el mes d'octubre del 2017.