L'escultor Ramon Cuello donarà a l'Ajuntament d'Esparreguera un conjunt d'obres que ha anat fent en els darrers anys, amb la intenció que algun dia pogués tenir una exposició permanent en aquesta població. De moment, però, el que es farà serà una exposició de l'obra que cedeix, que a part de l'escultura inclou, també, algunes pintures, una obra poc coneguda de l'autor. Cuello té instal·lada una escultura a la població. L'any 2007 en va fer una del terrissaire a la plaça de Santa Eulàlia i una imatge de Joan XXIII dins de l'església.

Els treballs de l'artista esparreguerí es podran veure a la sala d'exposicions municipal del carrer dels Arbres entre l'11 i el 25 de febrer, després de la seva inauguració oficial la vigília de Santa Eulàlia, a la 1 del migdia. La sala estarà oberta divendres i dissabtes de 7 a 9 del vespre, i diumenges i festius, de 12 a 2 del migdia, i de 7 a 9 del vespre.

Cuello, que va arribar a Esparreguera als anys 70, sempre s'havia dedicat a l'escultura, però ara ha agafat els pinzells perquè «l'escultura està vivint uns moments molt difícils». Entre les seves pintures, destaquen els paisatges i els nusos d'homes i de dones.

La intenció de Ramon Cuello, segons explica el web municipal, és que «les meves obres siguin recordades i que s'arribin a exposar en una mostra fixa, encara que sóc conscient que és una voluntat que no depèn de mi, sinó de l'Ajuntament».

Format a l'Escola d'Arts Sumptuàries Massana i a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, Ramon Cuello va arribar a Esparreguera el 1973 i el mes de desembre es va donar a conèixer oferint un pessebre monumental de ferro al Teatre de La Passió, on també va presentar un bust de Crist. L'any 2007 va fer una escultura del terrissaire a la plaça de Santa Eulàlia i una imatge de Joan XXIII dins de l'església.

Cuello ha tingut una llarga trajectòria artística i ha estat reconegut per la seva obra. Entre d'altres, és Creu de Sant Jordi de l'any 2011. Ha exposat a París, Brussel·les i Roma, i ha realitzat escultures instal·lades a la Sagrada Família de Barcelona, el monestir de Montserrat, la Casa Reial de Madrid i també del Marroc i la Ciutat del Vaticà.