Els grup del PSC i Entesa per Sant Esteve acabaran el mandat sense el suport dels dos regidors d´ERC. Aquest trencament es deu a la manca de suport dels republicans a una operació de venda de sòl que hauria suposat per a l´Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires uns ingressos de 3,7 milions, segons PSC i Entesa. ERC havia establert un pacte de mandat que li atorgava els dos primers anys d'alcaldia, que va ostentar Carme Rallo, però el govern actual el lidera el socialista Enric Carbonell.

En un comunicat, els representants del PSC i d'Entesa acusen l'exalcaldessa del municipi i portaveu dels republicans Carme Rallo de "falta de lleialtat institucional" i de "bloquejar permanentment l'acció de govern". El desencadenant de la ruptura, s'afegeix al comunicat, ha estat el bloqueig de Rallo a la venda d'una parcel·la municipal que hauria reportat 3,7 MEUR al consistori.

El pacte a tres a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires es va signar ara fa dos anys i contemplava que ERC ostentés l'alcaldia fins el passat mes d'octubre i el socialista Enric Carbonell la resta de legislatura. Amb el trencament, PSC i Entesa, amb 5 i 1 regidors dels 13 que conformen el consistori, treballaran per buscar un nou acord que permeti un govern estable al municipi. Fora del govern hi ha 1 regidor de CiU i 2 del grup Ara i Sempre.