Igualada, com la resta de la comarca, s'ha despertat blanca. Amb una sensació general d'aturada i poquíssima circulació. L'Ajuntament, d´acord amb els avisos del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i vista l'evolució de l'episodi de neu a Igualada, ha activat la fase d´Emergència del Pla Municipal per Risc de Nevades.

Durant la passada matinada, tant la Brigada Municipal com el servei de neteja han escampat sal als accessos d´equipaments públics bàsics i eixos viaris prioritaris. La Policia Local ha tallat temporalment trams de carrers pronunciats, com c/ Òdena, c/ Lleida i Passatge Colomer i, a partir de les 7h, s´ha mobilitzat la maquinària per retirar neu, començant també pels eixos prioritaris i ampliant l´acció posteriorment als diferents districtes de la ciutat.

Temporalment està interromput tant el servei de bus urbà -fins que es puguin realitzar novament les rutes en la seva totalitat- com el servei interurbà entre Igualada i Barcelona, segons informen les respectives companyies operadores. L´Ajuntament d´Igualada recorda la recomanació d´evitar desplaçaments, per evitar riscos i per facilitar les tasques del personal municipal, i de mantenir-se informat mitjançant els canals oficials.