Endesa ha instal·lat un innovador sistema contraincendis a la subestació Igualada, ubicada dins el recinte de l'antiga Electra Igualadina, al barri del Rec de la capital de l'Anoia. Els treballs, que han comportat una inversió de 180.000 euros, reforcen la seguretat de la instal·lació, així com de les finques adjacents. A més, asseguren, de retruc, la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als prop de 4.500 clients de la zona i del nucli antic que s'alimenten d'aquesta infraestructura.

Aquesta millora realitzada en un punt estratègic de la ciutat se suma a la recuperació de la imatge original d'un dels edificis modernistes catalogat com a patrimoni d'Igualada i nucli de l'electrificació a la comarca.

Fa poc més d'un any es van acabar les obres al complex que van permetre garantir la seguretat dels equips existents a la planta baixa, així com els del perímetre.

En concret, s'han instal·lat uns capçals sobre els transformadors de la subestació que, en accionar-se manualment o automàticament, llançarien gotes d'aigua d'una mida de micres, compatible amb la presència de corrent elèctric. Aquest nou sistema d'extinció d'incendis, configurat perquè s'activi de forma automàtica, es basa en la utilització d'aigua nebulitzada, innòcua per al medi ambient i les persones i un perfecte substitut dels agents exteriors químics. A més, les petites quantitats d'aigua que s'utilitzen fan que s'optimitzi la quantitat d'aigua emprada.