Martorell dona suport al model d'immersió lingüística i d'escola catalana i rebutja els intents de modificar-lo per part del Partit Popular i Ciutadans. Dels 21 regidors que formen l'Ajuntament, 20 van donat la raó a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que consideren que l'actual model «garanteix la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el ple coneixement de les dues llengües del territori», tal i com va defensar la regidora d'Ensenyament, Núria Canal.

La moció al Ple la van presentar el PdCat, ERC, PSC i Som Martorell. La proposta qualifica l'escola catalana i la immersió lingüística com a «un model d'èxit, producte d'una voluntat política, del treball de molts professionals de l'ensenyament, del compromís de les famílies i dels ajuntaments» i que «fa que el català sigui la llengua vehicular i comuna d'aprenentatge dins dels centres educatius del país, i una eina de cohesió social».

El manifest defensa que la immersió «dona bons resultats acadèmics, en assolir els alumnes els nivells adequats de coneixement d'ambdues llengües -català i castellà- al finalitzar l'ensenyament obligatori, tal com acrediten els resultats de les proves d'avaluació efectuades». Per tot plegat, considera que «ha contribuït de manera decisiva a millorar l'ús social de la llengua catalana, garantint i promovent la igualtat d'oportunitats en una societat cohesionada».

El socialista Lluís Tomàs va afirmar que «els resultats de les proves de competències lingüístiques diuen que els alumnes assoleixen un nivell similar en ambdós idiomes».