L'Ajuntament d'Igualada ha enllestit aquest mes de març diferents treballs de millora de l'entorn i els espais públics al parc de Vallbona, al parc de Valldaura i al barri de Fàtima, dels quals se n'ha fet la presentació amb la presència de l'alcalde, de regidors del consistori i de veïns de la zona.

Una de les accions més destacades ha estat l'arranjament del connector que uneix els dos parcs i que, des d'ara, permetrà transitar a peu entre aquests dos espais verds de manera més còmoda i segura.

S'ha pavimentat el camí, s'han fet els arranjaments necessaris per l'evacuació de les aigües pluvials i s'han assegurat els seus laterals en construir un mur d'escullera. Aquest camí, ara arranjat, permetrà l'accés a peu des dels barris de Ponent al tram central de l'Anella Verda d'Igualada, que transcorre pel Parc de Vallbona.

Pel que fa pròpiament a aquest parc, el de Vallbona, s'ha arreglat el camí que el recorre de punta a punta, en el qual se li ha aplicat una capa d'asfalt vermell que en millora el confort i l'estètica, i també la plataforma d'accés a l'ascensor que el connecta amb el parc de Valldaura.

També, per donar resposta a peticions dels veïns i usuaris del parc, s'ha ampliat la zona d'esbarjo infantil, ja que s'hi ha incorporat elements com un gronxador, jocs de molles i un sorral.

Pel que fa al barri de Fàtima, responent també a peticions veïnals, s'ha millorat el parc del Serenet dotant-lo de jocs infantils, renovant els bancs, afegint-hi vegetació i renovant la superfície de sauló. També s'han fet les gestions necessàries per traslladar a la ronda de Fàtima la bústia de Correus que dificultava el pas dels vianants a la vorera de l'avinguda Nostra Senyora de la Pietat, s'han rebaixat algunes voreres i s'han afegit baranes per millorar la seguretat i l'accessibilitat dels vianants, s'han optimitzat els embornals de la ronda de Fàtima i s'ha actuat en el ferm de l'aparcament públic del carrer del Remei.

Finalment, al parc de Valldaura, s'han aplicat noves mesures antivandàliques per minimitzar els freqüents desperfectes en l'ascensorAixí doncs, s'han posat noves barreres de protecció al seu accés i s'han instal·lat càmeres de seguretat de nova generació.