Els empresaris de l'Anoia reunits en la segona edició del Fòrum Empresarial -organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA)- consideren fer accions per incrementar el talent de la comarca. En el transcurs de l'acte, s'ha presentat l'estudi Empresa i Progrés, on es posen en relleu algunes causes de la manca de personal especialitzat a la comarca, com són la formació, la mobilitat i les comunicacions, la demografia i el perfil de la mà d'obra. La trobada es va fer dimarts.

El president de la UEA, Blai Paco, ha destacat que una de les conclusions principals de l'estudi és que les empreses, les institucions, els joves i les famílies han de treballar de manera conjunta per «donar a conèixer les possibilitats que té el territori en l'àmbit d'ocupació i que hi hagi la formació equivalent per tal que els joves puguin preparar-se i incorporar-se al mercat laboral».

Per altra banda, la directora general d'Indústria, Àngels Chacón, ha dit que la situació de l'Anoia és equiparable a la d'altres comarques catalanes i ha posat de relleu que en els propers deu anys hi haurà 70.000 jubilacions en el sector industrial, dels quals tres quartes parts seran titulats tècnics i no universitaris.

La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha decidit abordar enguany la temàtica del talent, ja que ha estat una de les preocupacions manifestades reiteradament pels empresaris de la comarca. «Tenim una problemàtica recorrent vinculada al talent i a la dificultats per trobar persones especialitzades».