La primera fase de recepció de propostes als Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Martorell 2018 ha finalitzat amb 94 registres rebuts, 6 més que l'any passat, segons han explicat fonts municipals al web de l'Ajuntament. La regidoria de Participació destaca la xifra, l'augment de particulars que hi han presentat i la varietat de les temàtiques. Els tècnics municipals analitzaran ara la viabilitat de totes i a partir del 18 de maig la ciutadania votarà les seves preferides.

Aquest és el balanç de la fase inicial dels Pressupostos Participatius 2018. Una iniciativa a la qual el consistori destina per segon any consecutiu 200.000 euros -40.000 dels quals a través del Consell d'Infants- per executar les idees que són aportades per la mateixa ciutadania i que han rebut més vots.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, diu que «hem apujat de 88 a 94 propostes i estem contents perquè, tot i que l'augment no era l'objectiu principal, mostra que anem pel bon camí, que la gent de Martorell s'ho ha agafat amb interès, que té ganes de participar-hi i de presentar idees».

Riera destaca que «hi ha hagut més propostes individuals que no pas d'entitats, a diferència de l'any passat, quan la proporció va ser molt equilibrada. Ens sembla interessant que hi hagi una implicació més individual, que cada martorellenc pugui presentar per si mateix una idea sense necessitat de formar part d'una entitat».

Sobre les temàtiques de les propostes, la regidora ha explicat que hi ha «una mica de tot». Moltes d'urbanístiques i de la via pública, però també de medi ambient, cultura, esports o comerç.