Les cooperatives Dreams Maristes i Maristes Crafts dels Maristes d'Igualada, Emprelàpies i Escoshop de les Escolàpies, Cop Clans i Bob Shop de l'Acadèmia Igualada, E-mil-idees de l'Emili Vallès, Monpins i Cooperavets del Col·legi Monalco, Hey Arts del col·legi Mare del Diví Pastor i Marmoncoop de l'Escola Pia, han visitat l'ajuntament d'Igualada aquests dies, on les ha rebut l'alcalde, Marc Castells, i la regidora d'Ensenyament, Patricia Illa.

Aquestes cooperatives han estat creades pels alumnes de 5è de primària en el programa Cultura Emprenedora a l'escola, que consisteix en la simulació de la creació, gestió i organització de cooperatives per a aquests alumnes, desenvolupant capacitats emprenedores. Els responsables de les cooperatives van exposar al saló de sessions de l'ajuntament el procés que havien seguit fins a la constitució de la cooperativa, l'elecció del nom i de l'equip directiu, i els productes que han decidit elaborar i que posaran a la venda aviat.

En aquestes visites a l'ajuntament, els membres de la cooperativa van demanar a l'alcalde el permís per a la ubicació de les seves parades al mercat on vendran els seus productes. Aquest mercat se celebrarà el proper dissabte 5 de maig al passeig Verdaguer, i els seus estands s'ubicaran entre els carrers Trinitat i Esquiladors, i estaran disponibles de 10 a 13h.

Aquest any el projecte ha arribat a 78 municipis de Barcelona. En aquests set anys, el projecte ha creat 340 cooperatives escolars amb més de 7.500 alumnes.