Els anys 1993, 1994, 1995 i 1996 es van fer les Trobades Internacionals d'Escultors a Calaf, on durant el mes de juliol els autors creaven les seves obres i les guanyadores quedaven exposades al poble. Això ha suposat que el patrimoni escultòric de Calaf sigui molt extens, i per aquest motiu, aquest any han decidit senyalitzar les escultures amb plafons informatius.

Aquests plafons mostren la informació bàsica de cada escultura: l'autor, l'any i la descripció de l'obra. Inclouen un mapa on estan totes senyalitzades, i un codi QR que et dirigeix a la web de www.turismecalaf.cat on hi ha lá informació en altres idiomes. La idea és que qualsevol persona pugui fer aquests 8 km de recorregut.

La inauguració d'aquest nou atractiu tindrà lloc el proper 29 d'abril a les 9 del matí, amb una caminada popular que farà el recorregut per les 20 escultures i a cada una es farà una petita explicació. També hi participaran alguns dels autors que compartiran la seva experiència en les Trobades Internacionals.