El 25 de gener passat, el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, va presentar a Martorell el projecte de millora de la carretera B-224 al Baix Llobregat i a l'Anoia, però aquesta intervenció es veu insuficient des del PSC de la part sud de l'Anoia.

La intervenció que ha plantejat la Generalitat es fa d'acord amb el pla de millores del 2019 per a la zona entre Sant Esteve de Sesrovires i Martorell, segons fonts socialistes. Aquesta intervenció, respon, també, al Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord, que està entre Abrera, Martorell i Sant Esteve de Sesrovires. La preocupació dels socialistes, segons expliquen en un comunicat, es justifiquen perquè durant els primers mesos del 2018 hi ha hagut 12 accidents de trànstit importants en aquesta carretera, de Sant Esteve a Piera, amb tres víctimes mortals.

Els socialistes de l'Anoia sud volen posar de manifest «l'abandonament que els veïns de Capellades, Vallbona, Piera, els Hostalets de Pierola i Masquefa estan patint, perquè en cap cas s'ha tingut en consideració la seguretat de les persones que han d'actuar a la B-224».

«Els alcaldes de Piera i Masquefa van fer les fotografies cor-responents amb els responsables del departament de Territori i Sostenibilitat -asseguren els socialistes-, i han celebrat el desdoblament de la B-224 al Baix Llobregat, però fins ara no han elevat la queixa perquè es prenguin mesures al tram de la B-224 que transcorre per l'Anoia sud».

Els socialistes de l'Anoia, amb l'alcadessa de Vallbona, Maribel Ferrer, i l'alcalde dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell, «exigeixen un calendari clar i planificat del desenvolupament, millores i actuacions a aquesta carretera». I anuncien que en les properes setmanes es presentaran iniciatives al Parlament de Catalunya per denunciar la situació d'aquest abandonament als veïns de l'Anoia sud.

El departament de Territori «ha menystingut des de fa anys aquesta necessitat per als ciutadans i el Consell Comarcal ha estat incapaç de liderar i vehicular la demanda de millores cap al Govern de Catalunya», segons el PSC. «La situació va esdevenir esperpèntica, amb uns pressupostos, el 2017, de la Generalitat que preveien 0 ? d'inversió en millores a la carretera B-224», afirmen.