Una trentena de persones va formar part de l'acte inaugural de la senyalització de la ruta de les escultures. L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va fer un reconeixement especial a totes les persones que van participar en les trobades internacionals d'escultors i també va realçar el llegat escultòric de la vila. En el seu discurs, Badia va exposar que, «amb aquesta ruta que inaugurem, posem en valor l'obra i l'artista en el triple sentit que tenen: el cultural, l'urbanístic i el turístic».

Badia, acompanyat de dos dels regidors que van ser al capdavant del projecte, Ramon Bujons i Jordi Mas, van descobrir la senyalització de l'escultura Maternitat, ubicada a la plaça dels Arbres, i van donar inici a la caminada popular per Ruta de les escultures.

És una ruta d'uns 10 km aproximadament que es fa amb acompanyament del guia turístic. S'inicia a la plaça dels Arbres i es van fent explicacions en cadascuna de les 20 escultures.

La caminada, en aquesta primera ruta, va tenir un final sobtat, ja que un fort xàfec va caure sobre la població. Amb tot, alguns dels caminants van intentar continuar però la pluja els va fer dessistir.