La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Restauració Bancària (SAREB) ha demanat la suspensió del judici que hi havia programat per a ahir al migdia als jutjats d'Igualada contra vuit famílies que viuen en un bloc de pisos ocupat a Capellades (Anoia). Segons va explicar un dels advocats que defensa les famílies, Enric Solé, el també conegut com a «banc dolent» va accedit a «arribar a una solució acordada» amb les persones que viuen als pisos i negociar un lloguer social.

De fet, Solé va lamentar que «no tenia cap sentit activar un procediment penal contra unes persones que viuen allà per necessitat». El març del 2016 la PAH de l'Anoia va ocupar el bloc de vuit pisos -que es trobava buit. En aquests moments viuen al bloc 15 adults i 13 menors.

La SAREB -propietària del bloc- va denunciar per la via penal les vuit famílies que viuen a l'edifici de Capellades a final del 2017, però finalment el judici que s'havia de celebrar aquest dilluns s'ha suspès. Segons el lletrat d'una de les famílies, la SAREB va demanar la suspensió del judici perquè «en aquests moments estem en negociacions per aconseguir que les famílies es quedin al bloc amb un lloguer social i no tenia gaire sentit activar el procediment penal».

Famílies afectades han explicat que fa dos anys que intentaven negociar, sense èxit, amb la SAREB.