El Campus Universitari Igualada-UdL i el sector TIC de l'Anoia han impulsat la creació del grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació, que es començarà a impartir al campus igualadí el curs vinent, amb una oferta de 40 places. Amb aquest nou grau, es pretén respondre a la demanda de professionals formats en l'àmbit TIC que es feia des del mateix sector a la comarca de l'Anoia, el qual està en creixement i cada vegada necessita perfils professionals més preparats per afrontar els nous reptes, i que ha detectat que a la comarca no hi ha prou professionals per poder ocupar els llocs de treball que es poden generar.

Es tracta d'un grau de 3 anys, que té com a principal novetat a nivell universitari que es tracta d'una formació absolutament vinculada al món empresarial. Serà el primer grau relacionat amb el sector de la informàtica i les TIC que s'impartirà a Catalu-nya en format dual, una metodologia que permet que l'estudiant combini la formació a les aules universitàries i l'entorn professional, i obtenir un contracte laboral que li permet fer pràctiques remunerades en empreses. Aquesta metodologia de formació pretén facilitar l'accés al món laboral un cop finalitzats els estudis.

Fonts de la universitat han indicat que l'aliança per reforçar la formació en informàtica i TIC és una aposta molt vinculada a les necessitats d'ocupació del territori i, així mateix, està orientada a consolidar el Campus Universitari Igualada-UdL com un centre que ofereixi estudis relacionats amb els sectors locals d'activitat.