Calaf serà diumenge la població de referència dels productors d'ecològic i de les empreses que tenen el seu mercat en aquest sector. Una cinquantena d'estands seran l'aparador per un dia de la fira. La mostra s'havia programat per al dia 8 d'abril, però es va ajornar davant la previsió de pluja. Ara arriba a la tercera edició.

El certamen, dedicat al producte ecològic, les energies renovables i el Medi Ambient és únic a l'Anoia i l'Alta Segarra. "Més de cinquanta empreses i projectes d'arreu de Catalunya participaran com a expositors i realitzaran diferents activitats paral·leles com demostracions, exposicions, tallers, ponències, degustacions, etc. que donen valor i interès a la fira", segons els organitzadors.

Els visitants podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, roba orgànica, artesania del reciclatge, salut ambiental, reciclatge d'oli i pneumàtics, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el Medi Ambient.

La mostra cada any creix en nombre d'activitats paral·leles i aquest any n'hi haurà més de 30. Com a novetat, també se'n realitzarà una el dia previ a la fira, dissabte, una caminada etnobotànica per l'entorn de Calaf a càrrec de Marc Talavera del col·lectiu Eixarcolant i investigador de la UB.

El diumenge, al llarg de tota la jornada, es faran diverses ponències d'entre les quals destaca "Meteorologia i Natura" amb el presentador de televisió imeteoròleg Alfred Rodríguez Picó i "Viure de l'aire del Cel", amb Francesc Rosell que explicarà el primer projecte d'estació eòlica de propietat compartida feta al municipi de Pujalt (Anoia) o Cooperativisme i Consum Conscient a càrrec d'Arnau Vilaseca del col·lectiu Tornaterra.

També es realitzaran diferents tallers de temàtiques com cuina solar infantil, bicicletes elèctriques, elaboració d'artesania amb reciclatge, construcció d'estima ocells, elaboració de caixes de niu i hotels d'insectes, plantació d'un hort, activitats demostratives de kung-fu, ioga i tai-txí. L'Ecofira també comptarà amb un espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics.

Aquest any, la temàtica escollida és l'aigua i la sequera. Per això, és realitzarà una conferència i taller anomenat "Aigua o sequera? Està a les nostres mans" on s'obsequiarà als participants amb airejadors per l'aixeta que redueixen el caudal de l'aigua que en surt.

L'Eco Fira de Calaf tindrà concurs d'Instagram

L'àrea de comunicació de l'Ajuntament de Calaf ha elaborat les bases per al primer concurs de fotografies d'Instagram de l'Eco Fira, en el qual es podrà concursar amb les etiquetes #concursecofira18 #ecofiracalaf i #calaf_vilaverda.

Les imatges s'hauran de fer durant el diumenge 13 de maig i aquestes es projectaran en directe a l'EcoFira. Els participants podran guanyar un lot ecològic i dues entrades per a les botigues antigues de Calaf. Les bases estan publicades a la web www.firescalaf.cat