El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, i des de les regidories d'Igualtat dels municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) han promogut una agenda amb diferents actes de visibilització del col·lectiu LGTBI, incloent-hi diferents accions com la penjada de la bandera LGTBI als balcons dels ajuntaments, la pintada de bancs i la decoració amb els colors representatius del col·lectiu.

Les accions s'iniciaran la setmana del 17 de maig i aniran acompanyades d'activitats com l'exposició de llibres i literatura especialitzada a les biblioteques dels municipis, una sessió de contes per poder abordar la transexualitat amb els més petits de manera més divertida o un taller a l'Espai Jove d'Òdena sobre la prevenció de la LGTBIfòbia i la decoració de l'espai.

Les regidores d'Igualtat impulsen el seu compromís en la lluita contra el col·lectiu LGTBIfòbia fomentant la igualtat, la justícia i la llibertat de totes les persones sense discriminacions. La commemoració del dia 17 de maig tam-bé vol visibilitzar la lluita del col·lectiu.