Igualada tornarà a plantar l'arbre a la plaça Pius XII. Ho farà diumenge, al matí i migdia, mantenint aquesta festa que s'havia perdut el segle XIX i que s'ha recuperat en els darrers 7 anys. Els primers en retornar a la tradició van ser els membres de l'entitat Al-pi-nisme Club Esportiu i, enguany, s'estrena una nova plataforma organitzadora, l'entitat Festa de l'Arbre de Maig. Els orígens d'aquesta festa es remunten a l'època medieval, amb gran arrelament arreu de Catalunya. Era un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa amb l'objectiu d'aconseguir, a partir del sacrifici d'un arbre, que fos un any de prosperitat i abundància. A Igualada va mantenir-se viva fins a finals del segle XIX,

Els primeres actes de la festa comencen diumenge a les 7 del matí. Des de la plaça Pius XII se sortira per anar a buscar l'arbre (anomenat Maio) a un bosc a la zona de Can Titó i es realitzarà la tala. Allà mateix hi haurà un esmorzar gratuït de botifarra a la brasa o coca amb xocolata per a tots els participants. Seguidament es transportarà l'arbre a força de braços fins a la plaça. Es passarà per Vilanova del Camí, c/ Can Titó, c/ de la Font, plaça Miquelets, plaça Major, c/ Major, avinguda Vilanova; i ja dins d'Igualada, avinguda Caresmar, c/ de la Soledat, plaça del Rei, c/ del Roser i plaça Pius XII.

Un cop s'arribi a la plaça Pius XII, els organitzadors han explicat que es durà a terme l'escorxament de l'arbre (12.30 h), retirant l'escorça i les branques per tal que quedi el tronc ben llis i que el Maio només tingui un plomall al capdamunt. Així arribarà el moment més espera, la plantada de l'arbre. Tothom que vulgui podrà col·laborar per alçar verticalment l'arbre. Un cop aconseguit l'objectiu, hi haurà una dinar popular (14.00 h). Els tiquets del dinar es venen anticipadament a un preu de 10 euros al casal popular el Foment, o bé durant el mateix dia a la plaça.

A la tarda es realitzarà el concurs de grimpaires (17.30 h), en què els més intrèpids podran aconseguir un fuet si s'enfilen fins a dalt de tot de l'arbre. Per als més ràpids, hi haurà l'obsequi d'un pernil. Les inscripcions del concurs es realitzaran al moment. Finalment, per cloure la festa hi haurà una fi de festa musical a càrrec del grup dels Amants de Lulú i Jam Sesion Folk.

La Festa de l'Arbre de Maig és una gran festa oberta a la participació de tota la ciutat i que aquest any s'ha organitzat gràcies els pressupostos participatius de la Kaserna.