L'Ajuntament d'Esparreguera està en converses amb els ajuntaments veïns de Collbató, el Bruc i Sant Esteve Sesrovires per tal de poder fer una oferta conjunta. Ja hi havia hagut un conveni fins al 2012, però, aleshores, les desavinences entre corporacions van trencar l'acord i cadascú va fer la seva oferta. Ara, s'obre la porta a recuperar la col·laboració, sota noves fórmules que estan en estudi.

L'Ajuntament del Bruc ha manifestat el seu interès per tornar-ne a parlar, segons fonts de l'Ajuntament d'Esparreguera, i les converses s'han obert amb el Bruc i amb els municipis que havien fet l'acord inicial, Collbatí i Sant Esteve Sesrovires.

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat a l'emissora municipal d'Esparreguera que «s'ha encarregat un estudi tècnic a la Diputació de Barcelona per tal que no ens torni a passar que fem convenis oberts a interpretacions per part dels tècnics». L'alcalde ha mostrat predisposició plena a reiniciar la col·laboració.

Al Bruc, el centre de formació musical té alguns problemes per homologar determinats ensenyaments i per oferir formació a alumnes dels cursos més avançats.

Les converses estan avançades i anirien pel bon camí, però hi ha com a handicap que la situació anterior es va tancar amb deutes pendents.

Canela ha explicat que és un tema complex des del punt de vista admnistratiu, però desitja resoldre'l per poder arribar a acords.