L'Institut de Santa Margarida de Montbui (Anoia) ha acollit aquest dijous al migdia un emotiu acte de comiat al jove de 14 anys mort aquest dimecres després de no superar les ferides provocades pel conductor que el va atropellar diumenge passat a Igualada i es va donar a la fuga. Professors, alumnes i exalumnes li han volgut retre un homenatge amb música d'Eric Clapton, poesia i clavells blancs. A més, els estudiants han dipositat en una capsa de cartró cartes, desitjos i missatges pel seu company. L'acte s'ha celebrat en la intimitat per desig de la família i la directora del centre, Montserrat Costa, ha definit el noi com un "àngel". La investigació per localitzar el vehicle que hauria provocat l'accident continua oberta i la Policia d'Igualada ja ha entregat al jutjat l'atestat de l'atropellament.

El centre educatiu on estudiava el jove mort ha volgut homenatjar el menor amb un emotiu acte. Així, els seus companys de 2n d'ESO, exalumnes del centre i professors s'han aplegat a un quart de tres del migdia al pati de l'Institut de Santa Margarida de Montbui per recordar-lo. En el transcurs de l'homenatge s'ha fet un minut de silenci i s'ha posat la cançó que Eric Clapton va dedicar al seu fill mort, 'Tears in Heaven'. A més, els alumnes han dipositat en una caixa de cartró clavells blancs que, tal com ha definit la directora del centre, Montserrat Costa, simbolitzen "la puresa i bondat de la joventut".

Al finalitzar l'acte, Costa ha explicat que la comunitat educativa de Santa Margarida de Montbui està vivint una "tristesa molt gran" perquè el jove "es feia estimar moltíssim". "Tenia molt bona relació amb tots els alumnes del centre, tant amb els de la seva edat com amb els més grans, i era un nen sense cap conflicte que es feia estimar", ha relatat Costa.

L'acte d'homenatge també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, i la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa. L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui aprofitarà la celebració de la festa de la bicicleta el diumenge 27 de maig per fer un nou homenatge al jove amb la lectura d'un manifest i un minut de silenci.

La investigació continua oberta

La Policia Local d'Igualada ha lliurat aquest dijous al jutjat d'instrucció número 4 d'Igualada l'atestat corresponent a l'accident de trànsit que diumenge passat va deixar en estat crític el jove de 14 anys que circulava amb bicicleta pel pont que uneix Santa Margarida de Montbui amb la capital de l'Anoia. El conductor del vehicle es va donar a la fuga. Segons informa la policia, malgrat que ningú va presenciar com es produïa l'accident, alguns testimonis van indicar que una furgoneta mixta de color blanc havia abandonat el lloc dels fets després de l'accident.

La investigació iniciada per la Policia Local d'Igualada, conjuntament amb la policia de Santa Margarida de Montbui i els Mossos d'Esquadra, ha implicat fins ara la comprovació de diverses càmeres de seguretat de l'entorn, recollida de testimonis i la inspecció d'alguns vehicles que podrien encaixar amb la descripció.

Segons informa el consistori igualadí, fins al moment no s'ha produït cap detenció i la investigació continua oberta. L'atestat lliurat al jutjat inclou la reconstrucció de l'accident, les línies d'investigació seguides i els avenços fets fins ara.