Pujalt celebra aquest dissabte els 80 anys de la presència de l'exèrcit republicà a la població. Per a la commemoració, s'inauguraran les cuines militars de la base d'instrucció militar dels soldats republicans l'any 1938. El resultat d'aquesta intervenció, que es fa en el marc del conjunt del memorial que ja hi ha instal·lat i que ja és visitable, es presenta dissabte a la tarda, a partir de les 6. Es tracta de la inauguració de les cuines, acte que inclourà una recreació de la vida dels militars republicans fa 80 anys, a càrrec del grup de recreació històrica Ejército del Ebro.

A partir de les 7 de la tarda, tindrà lloc al mateix recinte, la representació de Revolució, foc, art i fe, que fa el mateix grup de recreació històrica i l'agrupació de teatre de Calaf i el grup Gralla Manufactures Teatrals. Aquesta actuació es pot veure davant de l'església de Sant Andreu de Pujalt. Es tracta d'una representació història dels fets de Pujalt l'any 1936, que va provocar la crema de l'església de Sant Andreu. En aquesta acció, però, es va salvar el retaule barroc de la capella de la Puríssima Concepció.

A les 8 del vespre, a la mateixa capella de la Puríssima Concepció, hi tindrà lloc un concert de música barroca a càrrec de Guillermo Turina i Eva del Campo. Després de les notes barroques del concert, que s'inclou al cicle Espurnes barroques, tindrà lloc el darrer acte de la celebració d'aquest vuitantè aniversari de la presència a Pujalt de la base d'instrucció militar, amb un sopar popular que es farà al Cobert.