La Policia Local d'Igualada ha efectuat aquest migdia la detenció del conductor presumptament responsable de l'accident de trànsit que diumenge passat va deixar en estat crític un jove de 14 anys que circulava amb bicicleta i que va acabar morint dimecres a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

El detingut s'ha personat aquest mateix divendres a la comissaria d'Igualada voluntàriament i ha admès la seva relació amb els fets. Després de prendre-li declaració, la Policia Local enllesteix aquesta tarda les diligències corresponents i, en les properes hores, serà posat a disposició judicial.

Des de la Policia Local i l'Ajuntament d'Igualada s'agraeix la important col·laboració ciutadana que hi ha hagut en relació amb aquest cas a partir de la crida que es va fer dilluns passat, així com la bona col·laboració amb altres cossos policials.Cinc dies de recerca

Els fets es van produir el 20 de maig, al voltant de les 19 h. El telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís d'un atropellament al Pont Vell de Montbui, activant-se immediatament efectius de les policies locals d'Igualada i Santa Margarida de Montbui, dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers de la Generalitat i del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Aquests últims van atendre in situ el ferit i posteriorment el van traslladar amb helicòpter medicalitzat. Tot i que ningú va presenciar com es produïa l'accident, alguns testimonis van indicar que una furgoneta mixta de color blanc havia abandonat el lloc poc després de l'atropellament.

A partir d'aquí, la Policia Local de la capital de l'Anoia, en col·laboració amb la Policia Local de Santa Margarida de Montbui i el cos dels Mossos d'Esquadra, va obrir una investigació que ha dut a comprovar diverses càmeres de seguretat de l'entorn, recollides de testimonis, preses de declaració i la inspecció d'alguns vehicles que encaixaven amb la descripció. Finalment, aquest divendres s'ha produït la identificació i detenció del presumpte autor dels fets.