La direcció del Partit Demòcrata proposa Marc Castells com a president de la Diputació de Barcelona en substitució de Mercè Conesa. El que era un secret de domini públic, ahir va passar a ser una proposta formal. La coordinadora general, Marta Pascal, va destacar l'experiència de Castells com a vicepresident segon de la institució i alcalde d'Igualada.

La direcció nacional del Partit Demòcrata es va reunir ahir a la tarda amb el grup del PDeCAT a la Diputació de Barcelona per comunicar-los que l'alcalde d'Igualada i responsable de Coordinació Institucional del partit, Marc Castells, serà el nou president de la Diputació de Barcelona en substitució de Mercè Conesa, que ha estat nomenada presidenta del Port de Barcelona.

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, va defensar l'elecció de Castells ja que «els seus resultats l'avalen, és l'alcalde del PDeCAT amb majoria absoluta més important de Catalunya». A més, Pascal va remarcar que té la seva màxima confiança i el suport de tota la direcció del partit. «Estem segurs que sabrà continuar la tasca de Mercè Conesa al capdavant de la Diputació, i impulsar la institució com ho ha fet amb l'Ajuntament d'Igualada», va assegurar. La coordinadora general del PDeCAT també ha agraït «la bona feina i el lideratge de Mercè Conesa al capdavant de la Diputació».

Castells té experiència a la Diputació de Barcelona des de fa 7 anys, i actualment era el número dos del PDeCAT.