Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de l'Anoia va denunciar ahir una agressió de caire racista que va tenir lloc diumenge a Igualada, quan el conductor d'un cotxe va agredir una vianant d'origen marroquí, de 24 anys, amb qui acabava de tenir un incident viari. Segons va explicar l'entitat a Regió7, la víctima, que anava amb vel, va ser agredida amb insults xenòfobs. La noia té previst denunciar properament els fets als Mossos d'Esquadra, amb el suport jurídic de SOS Racisme, que serà acusació particular.

La Policia Local i els Mossos, que van acudir al lloc dels fets, només van confirmar ahir l'existència de l'agressió, però van assegurar que, de moment, no tenien constància del component racista. Els Mossos, però, van afegir que esperen rebre la denúncia de la víctima per poder iniciar la investigació del cas.

Els fets, segons va informar la Policia Local, van tenir lloc diumenge a 1/4 de 5 de la tarda a la cruïlla entre el passeig Verdaguer i el carrer Lleida, just davant dels jutjats. Segons les mateixes fonts policials, el conductor del cotxe va fer una maniobra per evitar atropellar la noia, i, com a conseqüència, el vehicle va pujar a la vorera i va impactar contra un piló.

A continuació, segons la Policia Local, el conductor, de 54 anys i veí d'Igualada, va sortir del cotxe i va començar a discutir amb la noia i amb un altre vianant. Finalment, va agredir-los a tots dos i va acabar fugint. La Policia Local el va acabar localitzant a casa seva i el van identificar pels fets.

En un comunicat divulgat ahir al matí, però, UCFR Anoia afirmava que l'agressió havia tingut un clar component racista. Segons van concretar fonts de l'entitat a Regió7, el conductor, quan va sortir del cotxe, va començar a insultar la noia amb crits xenòfobs i, seguidament, la va agredir. També va atacar un altre vianant que la va voler ajudar. Segons les mateixes fonts, diverses persones haurien presenciat els fets.

Segons explica UCFR, el conductor va agredir les dues víctimes amb un pal que va treure del cotxe. La noia va rebre contusions a l'espatlla i al maluc. A més, l'acusat li va donar un cop de puny a la panxa. La víctima, després de ser atesa pel SEM, va haver d'anar en ambulància a l'hospital i en va sortir amb un collaret i amb diverses contusions.

Una menor de la família de la noia, que va presenciar els fets, va tenir un atac d'ansietat, i també va haver de ser atesa pel SEM. Per últim, el vianant que va socórrer la noia també va ser traslladat a l'hospital amb lesions lleus.

En el comunicat d'ahir, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme denuncia aquesta agressió «amb tota la contundència que es mereix». Segons va afegir, «mostrem tot el suport a les persones afectades i a les seves famílies, i exigim que el seu responsable pagui pel que ha fet i que no s'escapoleixi de la justícia».

UCFR també veu un component masclista en l'agressió. «Volem anar tranquil·les pel carrer. No volem elements perillosos que campin com si res amenaçant la seguretat de les persones que només volem viure i conviure en pau, sigui quin sigui el nostre aspecte divers culturalment, on les dones, particularment, no siguem objectiu de violència», diu el comunicat fet públic ahir.

La plataforma té previst organitzar una manifestació ciutadana per condemnar els fets. La convocatòria, inicialment, és prevista per a dissabte vinent, a les 6 de tarda, davant dels jutjats.