Mireia Duran serà la substituta de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a l'equip de govern d'Igualada. Àngels Chacón era regidora en l'àmbit de l'empresa i les universitats, però al mateix temps era primera tinent d'alcalde, tot i que des de feia uns mesos ja havia assumit també una direcció general a la Generalitat i havia hagut de comptabilitzar els compromisos municipals i els de govern, més encara quan es va destituir el govern. El primer tinent d'alcalde serà, a partir d'ara, Jordi Pont, que a la pràctica serà un referent del govern actual per a la ciutat, ja que, a l'absència de Chacón, se li haurà de sumar, en breu, la dedicació de Marc Castells a la Diputació de Barcelona, de la qual en serà president, en substitució de Mercè Conesa, que ara dirigeix el Port de Barcelona. Per ser president de l'ens provincial cal ser representatn municipal i, per tant, l'actual alcalde es mantindrà en el càrrec.

Marc Castells va presentar ahir els canvis al seu govern. Mireia Duran, que va ocupar el lloc número 14 de la candidatura de CiU en les eleccions municipals de l'any 2015, serà regidora a partir del proper ple municipal. A la llista del CiU (ara PDeCAT), a qui li hauria correspost el càrrec és a Jordi Segura, que ja havia estat regidora, però ha renunciat a incorporar-se al consistori.

Mireia Duran, de 38 anys, és diplomada en Infermeria i té el màster en Infermeria Quirúrgica. Prendrà possessió de l'acta de regidora un cop la Junta Electoral emeti la corresponent acreditació i, llavors, assumirà una nova àrea d'acció del govern, anomenada regidoria de Barris i Civisme.

Castells també portarà al proper ple municipal canvis en altres àmbits, per fer un nou encaix. D'una banda, Jordi Pont passarà a ser primer tinent d'alcalde, Fermí Capdevila serà el segon tinent d'alcalde, Carme Riera, tercera tinent d''lcalde i Patrícia Illa, quarta tinent d'alcalde.

A més, Illa passarà a ser regidora de Dinamització Econòmica, Ensenyament i Universitats, assumint parcel·les que fins ara pilotava Chacón i conservant-ne algunes que ja eren responsabilitat seva fins ara, com Comerç o Turisme. En canvi, les àrees d'Infància i Joventut passaran ara a mans de Carme Riera, que serà tinent d'alcalde d'Acció Social, Igualtat i Joventut.